"Srbi znaju da budu zahvalni, hvala, mađarski prijatelji"

Premijer Vučić na konferenciji za medije s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom u Nišu izjavio je da je Mađarska iskreni prijatelj Srbije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.11.2016.

12:18

Foto: Tanjug

“Hvala Orbanu što su došli u Niš, koji je za nas strateški grad. Srbi umeju to da poštuju i zahvalni smo, vaša poseta je od istorijskog značaja“, rekao je premijer.

Kako kaže, Srbija i Mađarska imaju istinske prijateljske odnose, a on i Orban su se saglasili da su odnosi u politici na najvišem mogućem nivou.

Osim toga, Vučić je istakao i da su odnosi Srbije i Mađarske dobri i kada je reč o migrantima i borbi protiv terorizma, da ministarstva unutrašnjih poslova imaju dobru saradnju, koju su i jedni u drugi spremni da dodatno unapređuju.

„Hvala Mađarskoj na istinskoj podršci na putu ka Evropskoj uniji. Hvala premijeru Orbanu i ministru spoljnih poslova Sijartu. Ono što je Sijarto govorio u Briselu na konferencijama koje su od značaja za nas nije niko u Evropi. Srbi znaju da budu zahvalni, hvala, mađarski prijatelji“, rekao je Vučić.

„U Srbiji ste uvek dobrodošli, nadam se da ćemo sledeće godine u nekom drugom delu Srbije moći da vas ugostimo“, dodao je on.

Na kraju svog obraćanja novinarima premijer se zahvalio i predsedniku Skupštine Vojvodine Ištvanu Pastoru, koji je, kako kaže, “u svakom trenutku bio most između dve vlade i neko ko je otvorenog srca podržavao sve što je najbolje u Srbiji i Mađarskoj“.

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je na konferenciji za medije da je Mađarska uvek otvorena za sve Srbe.

Kako kaže, stabilnost u Srbiji je ključna za stabilnost centralne Evrope, a Mađarskoj je kao njenom susedu u interesu da u Srbiji uvek bude stabilno i mirno.

Osim toga, Orban je pružio podršku Srbiji u borbi protiv terorizma i zaustavljanja migrancione krize kako u pitanju ljudstva, tako i u vidu ekspertske pomoći.

„Hvala Vladi Srbije na vođenju računa o Mađarima koji žive ovde. Mnogo je manji broj Srba u Mađarskoj nego Mađara u Srbiji, ali mi ćemo uvek podržati one mere koje će pomoći očuvanje nacionalnog identiteta Srba u Mađarskoj i prihvatamo sve finansijske terete za to“, kaže Orban.

A šta su Vučić i Orban rekli o pobedi Donalda Trampa na izborima u SAD možete pročitati - OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: