Nijeto: Meksiko želi dijalog s Trampom

Meksički predsednik Enrike Penja Nijeto izjavio je da će se zalagati za dijalog sa "novom agendom" s novoizabranim američkim predsednikom Donaldom Trampom .

Izvor: Beta

Subota, 19.11.2016.

22:48

Nijeto: Meksiko želi dijalog s Trampom
Foto: Thinkstock

Tramp je ranije najavio "protekcionističke mere" protiv Meksika kako bi "zaštitio radna mesta u SAD".

"Suočeni sa izjavama novoizabranog predsednika SAD, ono što je sad sigurno je to da ćemo se zalagati za dijalog s novom agendom", rekao je Nijeto u Limi gde učestvuje na samitu lidera zemalja Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APEK).

Tokom predizborne kampanje Tramp je obećao seriju "šok mera". Republikanac je osudio sporazum zemalja Severne Amerike o slobodnoj trgovini, koji su 1994. godine potpisale SAD, Kanada i Meksiko.

Tramp je tada takođe obećao uvođenje ogromne carine za kineske proizvode, čime je nagovestio eventualne ekonomske sankcije Pekingu.

"Neće nas zbuniti razne protekcionističke ideje koje se javljaju u raznim delovima sveta. Smatram da je globalizacija više donela koristi nego štete", dodao je meksički predsednik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: