Duterte stopama Putina, povlači se iz "beskorisnog" MKS

Predsednik Filipina Rodrigo Duterte naveo je da će možda poći stopama Rusije i povući se iz Međunarodnog krivičnog suda u Hagu.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.11.2016.

08:19

Duterte stopama Putina, povlači se iz
Foto: Tanjug

“Međunarodni krivični sud je beskoristan. Rusija se povukla, možda ću i ja“, rekao je Duterte, prenose lokalni mediji.

Kao jedan od razloga naveo je kritike koje dolaze sa Zapada zbog politike koju vodi i “rata protiv droge“.

On je naveo da ukoliko su Rusija i Kina spremne da stvore “novi poredak“, rado će im se pridružiti.

Rusija ne namerava da bude potpisnica Rimskog statuta Međunarodnog krivičnog suda u Hagu, piše u dekretu koji je potpisao ruski predsednik Vladimir Putin.

Kako prenosi ruska agencija Tas, rusko ministarstvo spoljnih poslova sada treba o tome da obavesti generalnog sekretara Ujedinjenih nacija.

Rimski statut (Statut MKS) je razvijen uz učešće Rusije i usvojen na diplomatskoj konferenciji opunomoćenika pod pokroviteljstvom UN-a 17. jula 1998. godine u Rimu. On je stupio na snagu 1. jula 2002. godine, a dejstvuje od 2003. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: