Uhapšeni funkcioner DSS: Stojković mi nudio kovertu

Funkcioner DSS Uroš Janković rekao je za “Večernje novosti” da je je fudbaler Vladimir Stojković ”pokušao da mu preda kovertu s novcem”.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.11.2016.

14:14

Uhapšeni funkcioner DSS: Stojković mi nudio kovertu
screenshot

Šef beogradskog DSS je uhapšen pod sumnjom da je sa još šest osoba trgovao zemljištem u Makiškom polju falsifikovanim dokumentima i notarskim pečatom, a tom prilikom je za 245.000 evra oštećen Stojković.

“Vladimir Stojković me je pozvao na ručak da se vidimo. Sedeli smo u "Kasini". Izvadio je kovertu s novcem i pokušao da mi je preda, uz reči: "Urke, za tebe!" Nisam to hteo da uzmem, što se i vidi na snimku. Ne znam zašto mi je nudio pare, možda je mislio da imam neke veze s prodajom tog zemljišta na Makišu.Nisam uzeo nikakve pare, nisam prevario golmana Stojkovića, nisam trgovao tuđim placevima. Doživeo sam savršen medijski linč, pakovanje, ali istraga, u koju verujem, pokazaće da sam apsolutno nevin”, priča Janković.

Kao glavni dokaz, on navodi audio i video-snimak tog susreta u restoranu. Funkcioner DSS-a potvrđuje da je znao da Vladimir Stojković kupuje neku zemlju u Makiškom polju, ali nije znao od koga.

“Gradski parlament je pre godinu dana izglasao da se makiško vodoizvorište iz zelene zone preimenuje u gradsko građevinsko i industrijsko zemljište. Građanima je savetovano da srede ostavinu i papire. Da se udruže, jer će tako lakše i bolje da prodaju svoju zemlju investitorima. Znam da je Stojković želeo da ulaže u te nekretnine”, objašnjava visoki funkcioner DSS-a.

Janković potvrđuje da je Stojković izigran pri kupovini nekog zemljišta. A onaj ko je zloupotrebio dokumentaciju i prevario golmana, kako kaže, priznao je sve policiji i sklonio sumnju s njega.

Operativac DSS-a tvrdi da su "pakovanje" optužnice i medijska hajka bili urađeni veoma koordinisano.

“Kada sam priveden, rekli su mi da idem u specijalu i da sam gotov. Na saslušanju mi je pročitana optužnica koju je pisao MUP, a ne Vladimir Stojković, koji je u ovom slučaju prevarena strana. To govori da iza slučaja stoji neko ozbiljniji. A onda medijski linč. Tri dana se o meni pričalo da sam okoreli kriminalac. Malo je naivno mene optužiti da sam prodavao tuđe placeve u vreme kada svako može za dva minuta preko e-uprave da proveri katastar”, tvrdi Janković.

Kao i njegove partijske kolege, i on je siguran da je ovo bio direktan udar na Demokratsku stranku Srbije. Dovođenje funkcionera u vezu s kriminalom bio bi završni udarac na partiju koja ima svoj jasni nacionalni stav, kojeg se DSS nikada nije odrekao.

Advokat Momčilo Minić priča, za "Novosti", da je advokat Vladimir Đurković u istrazi priznao da je prevario Stojkovića i da s tim slučajem Uroš Janković nema nikakve veze.

“Đurković je kod dežurnog tužioca priznao da niko drugi od ostalih optuženih nemaju nikakve veze s prevarom Stojkovića, već da je on isključivo sam to uradio”, kaže Minić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: