Ministar odbrane Hrvatske u poseti BiH

Hrvatski ministar odbrane i potpredsednik Vlade Damir Krstičević potvrdio je da će danas u BiH održati sastanak s bosanskohercegovačkom ministarkom odbrane.

Izvor: B92

Sreda, 16.11.2016.

08:22

Default images

On je naveo i da će razgovarati o vojnoj saradnji dve zemlje, i naglasio da je cilj posete unaprediti saradnju u korist i BiH i Hrvatske.

On je dodao da je Hrvatskoj vrlo bitan evropski put susedne BiH, kao i da je njegova prva međunarodna aktivnost bila vezana uz NATO pre dve sedmice kada se sastao s ministrima odbrane članica NATO, prenosi Hina.

Na pitanje novinara da li je zabrinut što odlazi u BiH, s obzirom na nagađanja o navodnom podizanju kaznenih prijava vlasti Republike Srpske protiv nekoliko hrvatskih generala, među kojima je navodno i on, potpredsednik hrvatske Vlade i ministar odbrane Krstičević odgovorio da je to isto kao da mu je neko, kako je kazao, 1990. godine rekao da neće ići u rat da brani Hrvatsku od agresije, navodi Hina.

Dodao je da danas svoj posao ministra radi na najbolji mogući način, kao i da je interes Hrvatske - saradnja.

Premijer Andrej Plenković u izjavi novinarima naglasio je kako Krstičević kao odgovoran ministar, želi nakon svoje posete Briselu održati svoju bilateralnu posetu ministarki Marini Pendeš i da je reč o kontinuitetu hrvatske politike s obzirom da je Bosna i Hercegovina prioritet za Hrvatsku.

Dodao je da je saradnja na području odbrane i bezbednosti u ovakvim kompleksnim okolnostima koje trenutno postoje u Hrvatskoj i njenom okruženju, važan trenutak da ministar Krstičević uspostavi direktnu saradnju sa svojom koleginicom iz BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: