Mihajlović: Premijer najugroženiji čovek u zemlji

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da je premijer Srbije najugroženiji čovek u zemlji.

Izvor: B92

Nedelja, 13.11.2016.

23:19

Mihajlović: Premijer najugroženiji čovek u zemlji

Ona je navela da je brine što se još ne zna čije je oružje pronađeno u blizini premijerove porodične kuće u Jajincima.

"Nema dileme da je premijer Aleksandar Vučić najugroženiji čovek u zemlji. Verujem da to znaju i oni čiji je posao da brinu o bezbednosti premijera i njegove porodice i da svoj posao rade kako treba", rekla je Mihajlovićeva za sutrašnje Večernje novosti.

Na pitanje da li je izjava ministra Aleksandra Vulina protiv američkog ambasadora Kajla Skota posle slučaja Jajinci pokvarila odnose dve zemlje, ona je kazala da su odnosi Srbije i SAD na dobrom putu i da ničija izjava ne može da pokvari diplomatske odnose koji traju 135 godina.

Ona je rekla i da se namerno stvara fama o podeli na "proameričke" i "proruske" ministre u Vladi Srbije.

"Spremna sam da budem igrač i zapada i istoka i severa i juga samo, ako će to da donese boljitak mojoj zemlji", navela je Zorana Mihajlović.

Ona je ocenila i da je pobeda Donalda Trampa na američkim izborima iznenađenje, ali da nije neočekivana, kao i da se u Srbiji od njegove pobede pravi politički folklor.

"Nije Srbija određivala ko će biti predsednik SAD. Videćemo sada kako će izgledati politika SAD prema Balkanu, kao što ćemo videti kakva će biti dalja previranja u EU. Sve će to na direktan ili indirektan način da utiće na nas, bez obzira koliko smo mali. Ali, baš zato što smo mali, treba da budemo mudri", navela je Zorana Mihajlović.

Na pitanje da li može da kaže da neće biti kandidat za predsedika Srbije, ona je rekla da o tome ko će biti kandidat SNS-a na izborima odlučuje lider naprednjaka Aleksandar Vučić i vrh stranke.

"Onaj kandidat il kandidatkinja koji dobije podršku Vučića, biće novi predsednik Srbije", kazala je Mihajlovićeva.

Na pitanje da li će podržati kandidaturu Tomislava Nikolića, ona je rekla da je rano da razmišlja o tome.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: