Eksplozija u rafineriji nafte u Albaniji, ima mrtvih

Najmanje jedna osoba je poginula, a pet je povređeno u eksploziji u rafineriji nafte na jugu Albanije, saopštila je albanska policija.

Izvor: B92

Petak, 11.11.2016.

18:33

Default images

Nesreća se dogodila sinoć u rafineriji nafte u Balšu, 140 kilometara južno od Tirane. Uzrok požara u kojem je poginuo jedan 46-godišnji muškarac je kvar na pumpi za vodonik.

Među pet povređenih, jedna osoba je zadobila teške povrede, navodi agencija AP.

Albansko Ministarstvo energetike saopštilo je da oprema nije bila ispravna, da je nivo vodonika u pumpi bio tri puta veći od dozvoljenog, kao i da sigurnosni ventil nije radio. Takođe se navodi da su dokazi prosleđeni tužilaštvu.

Rafineriju koja ima kapacitet od milion tona nafte godišnje, vodi ofšor kompanija registrovana na Devičanskim ostrvima.

Kompanija "Refajning and Trejding" saopštila je da je eksploziju izazvao nestanak struje, a da rezervna linija za napajanje nije radila kako treba.

Rafinerija je zbog poslovnih problema bila zatvorena godinu dana, a ponovo je otvorena prošlog meseca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: