Nemačka ministarka: Tramp da razjasni... NATO nije biznis

Donald Tramp treba da razjasni stavove o Rusiji i da shvati da se NATO mora tretirati kao Alijansa zajedničkih vrednosti, a ne kao biznis i kompanija.

Izvor: Tanjug

Petak, 11.11.2016.

07:00

Nemačka ministarka: Tramp da razjasni... NATO nije biznis
Getty Images

To je izjavila nemačka ministarka odbrane Ursula fon der Lejen.

"Ono što bi njegovi savetnici trebalo da mu kažu i što treba da zna je da NATO nije samo biznis. To nije kompanija. Ne znam kako on vrednuje NATO", kazala je ona u emisiji na televiziji ZDF, prenosi Rojters.

Tokom predizborne kampanje, Tramp je pretio da će napustiti američke saveznike u Evropi ako ne potroše dovoljno na odbranu.

"Ne možete reći 'prošlost nije važna, vrednosti koje delimo nisu važne' i umesto toga pokušati da izvučete što je više novca moguće (iz NATO-a) i da li možete da napravite dobar dil od toga", kazala je ministarka odbrane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: