"Gospođa predsednica": Njuzvik štampao pogrešnu naslovnicu

Američki magazin "Njuzvik" greškom je distibuirao izdanje časopisa sa naslovnom stranom posvećenom pobedi Hilari Klinton na predsedničkim izborima u SAD.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.11.2016.

22:11

Naime, kako praksa u sličnim situacijama nalaže, “Njuzvik” je pripremio dve varijante izdanja. Jedno izdanje bilo je posvećeno pobedi Donalda Trampa, dok je drugo bilo posvećeno Hilari Klinton i njenoj pobedi na predsedničkim izborima.

Kako navodi “Njujork post” obe varijante bile su predate distributeru magazina kompaniji "Topiks medija".

Dustributer je, u uverenju da bi Klintonova mogla biti nova predsednica, u prodaju poslao izdanje posvećeno njenoj pobedi.

Na naslovnoj strani pisalo je: "Gospođa predsednica - istorijsko putovanje u Hilari Klinton u Belu kuću".

Prema pisanju “Njujork posta oko 125.000 primeraka tog magazina moralo je da bude povučeno.

Iako su distributeri rekli da se časopis ne stavi u prodaju pre proglašenja pobednika, nekoliko primeraka magazina posvećenog pobedi Klintonove je prodato.

Izvršni direktor "Topiks medija" Toni Romando izvinio se javnosti i rekao da se kao i svima ostalima i njima dešavaju greške.

Ovo nije prva greška nekog časopisa u Americi jer jeČikago dejli tribjun” 1948. godine objavio primerak sa naslovom "Djui pobedio Trumana", iako je pobednik tih predsedničkih izbora bio Hari Truman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: