"Odličan razgovor" i šale; Tramp: Obama dobar čovek

Budući predsednik SAD Donald Tramp sastao se u Beloj kući s Barakom Obamom, a Obama je saopštio da je održan "odličan razgovor".

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 10.11.2016.

17:10

Foto: Gettyimages

Obama je dodao da je razgovorom obuhvaćen niz tema, dok je Donald Tramp rekao da se raduje saradnji s Barakom Obamom.

Budući predsednik je rekao i da je razgovor trajao duže od predviđenog i dodao da je s Obamom razgovarao o mnogo tema, o nekim divnim stvarima, ali i o nekim teškim.

Tramp je takođe nazvao Obamu “veoma dobrim čovekom“.

Nakon dolaska novinara Obama je Trampu dao i jedan savet, poručio mu je da ne odgovara na pitanja kad novinari počnu da viču.

Sastanak u Ovalnoj sobi Bele kuće trajao je oko 90 minuta.

Susret Obame i Trampa je protekao u opuštenoj i srdačnoj atmosferi, sasvim suprotno od one proteklih meseci, tokom žestoke i ogorčene predizborne kampanje, navodi Rojters.

Obama je u Beloj kući primio novoizabranog predsednika, kako bi se izvršio neometan prenos vlasti posle Trampove neverovatne pobede na izborima.

Novoizabrani američki predsednik Donald Tramp sastao se sa liderom republikanske većine u Senatu Mičom Mekonelom.

Nakon sastanka, Tramp je novinarima rekao da su njegova tri glavna prioriteta pitanje imigracije, sistem zdravstvene zaštite i radna mesta. Tramp je u Vašington doleteo iz Njujorka svojim privatnim avionom i sleteo na nacionalni aerodrom Regan, koji se nalazi nedaleko od američke prestonice, javlja AP.

Dok je Tramp razgovarao s Obamom, njegova supruga Melanija sastala se s prvom damom Mišel Obamom.

Iz Bele kuće Tramp će otići na Kapitol hil, gde će imati odvojene sastanke sapredsednikom Predstavničkog doma Kongresa Polom Rajanom i liderom vladajuće većine u Senatu Mičom Mekonelom.

Džo Bajden će se takođe sastati s budućim potpredsednikom Majkom Pensom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: