Hilari: Donald Tramp je naš predsednik, pratimo ga

Kandidatkinja Demokratske stranke Hilari Klinton u prvoj izjavi nakon poraza od Donalda Trampa rekla je da se nada da će Tramp biti uspešan predsednik.

Izvor: B92

Sreda, 09.11.2016.

17:44

Hilari: Donald Tramp je naš predsednik, pratimo ga
Foto: GettyImages

"Znam koliko ste razočarani, i ja osećam isto. Ovo je bolno i dugo će biti tako. Želim da znate ovo, naša kampanja nije bila o jednoj osobi i jednim izborima, već o zemlji koju volimo“, rekla je Hilari Klinton.

Hilari je na binu izašla sa svojim mužem Bilom Klintonom uz osmeh na licu.

“Hvala vam svima“, ponovila je više puta, ali publika je nastavila da aplaudira i nije mogla da počne govor.

“Sinoć sam čestitala Trampu i ponudila mu da radimo zajedno u ime naše zemlje. Nadam se da će biti uspešan predsednik. Ovo nije ishod koji smo očekivali, ali ponosna sam i zahvalna za ovu neverovatnu kampanju koju smo zajedno izgradili. Vi predstavljate najbolje Amerike i biti vaš kandidat je bila jedna od najvećih časti u mom životu“, rekla je Hilari.

Kako je rekla, videli smo da je zemlja podeljenija nego što su mnogi mislili, ali je ona uvek verovala u SAD i uvek će tako biti.

„Donald Tramp će biti naš predsednik, dugujemo mu da ga pratimo. Imamo ustavnu demokratiju koju ne samo da poštujemo nego treba i da negujemo. Imamo i vladavinu prava, svi smo jednaki. Cenimo te vrednosti i moramo da ih pratimo“, istakla je ona.
Foto: GettyImages
Podsećamo, nakon Trampove pobede na Tviteru je haštag "On nije moj predsednik" postao čest, a u nekoliko gradova organizovani su manji protesti protiv njega.

Klintonova je potom istakla da je tokom svoje karijere imala uspone i padove, ali da se uvek borila za to što misli i da to preporučuje mladima – da se uvek bore.

Pre Hilari na binu je izašao njen potpredsednik Tim Kejn sa svojom suprugom, koji je istakao da je iz više razloga ponosan na Hilari Klinton.

Kako kaže, ona je tokom čitavog svog života pravila istoriju – borila se za ljudska prava, bila državni sekretar, postala kandidat za predsednika, prva nominovana žena...

Osim toga, Kejn je naglasio da je Klintonova osvojila najviše glasova - kada se uzmu u obzir svi glasovi zajedno. Ipak, u američkim izborima odlučuju elektori, više o tome – OVDE

„Ponosan sam jer je imala snove, ponosan sam jer je tokom godina napravila neverovatan tim, ponosan sam jer voli ovu zemlju“, rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: