3:30h - Trenutak kada se sve promenilo

Njujork tajms predviđa da kandidat Republikanaca Donald Tramp ima ubedljive šanse da postane predsednik SAD.

Izvor: B92

Sreda, 09.11.2016.

03:52

3:30h - Trenutak kada se sve promenilo
screenshot

Uticajni dnevnik je na svom sajtu objavio skalu koja se preokrenula i koja sada ekscentričnom milijarderu daje više od 90 odsto šansi za pobedu, uz grafik koji prikazuje njegov vrtoglavi rast.

Skala nije proizvoljna, već se bazira na podacima koji stižu sa biračkih mesta, a pre početka brojanja je bila vezana za predizborna istraživanja.

Tako je kandidatkinja Demokrata Hilari Klinton započela izbornu noć sa 80 odsto šanse da se ponovo useli u Belu kuću, ovoga puta kao predsednica, da bi se oko 3.30 po našem vremenu crvena i plava linija presekle i Tramp prešao u vođstvo.

Od tog trenutka, Trampove šanse su konstantno rasle i sa skromnih 58 odsto su za nekoliko sati došle do >95%.

Rezultati iz Ohaja, Floride i naposletku demokratske Virdžinije, kao i činjenica da Hilari Klinton ne ostvaruje dovoljno ubedljive pobede u “svojim državama“ naterale su i svetske bukmejkere da ekspresno promene svoje procene, a kako se trendovi nastavljaju sasvim je moguće da će nas buđenje dočekati u nekom sasvim drugačijem svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: