Obama preko radija u borbi za neizvesne države

Odlazeći predsednik SAD Barak Obama dao je intervjue za šest radio-stanica u kojima je pozvao Amerikance da na izborima glasaju za Hilari Klinton.

Izvor: B92

Sreda, 09.11.2016.

01:14

Obama preko radija u borbi za neizvesne države
Foto: GettyImages

Obama se obratio slušaocima u Orlandu, Detroitu i Filadelfiji, u saveznim državama Floridi, Mičigenu i Pensilvaniji, svuda gde je neizvesna izborna trka Trampa i Hilari Klinton.

Rekao je da od "stabilnog, pametnog i ozbiljnog predsednika koji će ga naslediti u Beloj kući" zavisi "da li će se nastaviti posao započet pre osam godina" - njegov program.

Obama je pozvao Amerikance da glasaju za Hilari Klinton i ponovio da Tramp nije sposoban da bude predsednik SAD.

Tramp je danas ponovo izrazio zabrinutost da je izborni sistem "montiran", ali nije želeo da odgovori na pitanje novinara televizijske mreže Foks njuz da li će priznati rezultate izbora.

"Videćemo kako će se stvari razvijati. Želim da verujem da je sve regularno", rekao je Tramp.

Spekulacije o zastrašivanju birača i nameštanju izbora izazvale su danas, na dan izbora, debate o izbornim zakonima, a nova pravila glasanja u više američkih država dovela su do problema s mašinama za glasanje, glasačkim listićima i s biračkim spiskovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: