Đukanović: Posebno sam zahvalan gospodinu Vučiću

Crnogorski premijer Milo Ðukanović kaće da je zahvalan Srbiji, posebno premijeru, na zalaganju u otkrivanju organizazije pripremanog terorističkog akta u CG.

Izvor: Tanjug

Sreda, 09.11.2016.

22:01

Đukanović: Posebno sam zahvalan gospodinu Vučiću
Tanjug

“Želim da ponovim da sam vrlo, vrlo zahvalan na kooperativnosti drzavnih organa Srbije i posebno sam zahvalan svom kolegi premijeru Srbije gospodinu Vučiću koji je u više navrata vrlo otvoreno i u granicama mogućeg detaljno govorio o saznanjima do kojih je dosla država Srbija, nesebično ih stavljajući na raspolaganje da bismo mogli u celini zaokruziti sliku o organizaciji pripremanog terorističkog akta u Crnoj Gori”, rekao je Ðukanović gostujući u emisiji Intervju na Pink M TV.

U prvom postizbornom intervjuu, crnogorski premijer je ponovio da nema nikakve sumnje da su određene “visoke političke adrese na crnogorskoj opozicionoj sceni” bile deo scenarija koji se dogodio u izbornom danu 16. oktobra.

Teško bi, kaže, poverovao da se sve dogodilo spontano i nepovezano. To je, tvrdi, bio sastavni deo scenarija u kojem je svako imao svoj zadatak.

“Demokratski front je imao zadatak da izvede ljude ispred parlamenta, da pritom zažmure kada njihovi saborci i teroristi u uniformama crnogorske policije sa stepenista crnogorskog parlamenta zapucaju po masi, jer žrtvovati kako oni misle 10, 20 ili 30 života, a da se pritom stvori revolt i predstavi to kao nedelo crnogorskog režima, pa šta to znači za njih kada su oni u svetoj misiji osvajanja vlasti u Crnoj Gori”, rekao je Ðukanović.

Prema njegovim rečima, osnovna ideja planiranih terorističkih akcija bila je da se Crna Gora zaustavi na putu evropskih i evroatlanskih integracija, a da se pritom vlast preuzme nasilnim putem.

Napominje da je ogranizovanje grupa vršeno van teritorije Crne Gore, a u otkrivanju njihove namere crnogorski organi imali su značajnu pomoć Srbije.

Ðukanović, koji je najavio povlačenje iz struktura vlasti, navodi da pričama o ustavnom puču crnogorska opozicija pokušava da opravda izborni rezultat, ali i da prikriju svoje tragove.

Teško je, kaže, i da se ovaj scenarijo ne može dovesti u vezu sa nekim ranijim najavama opozicije naročito uoči izbora.

“Podsetiću vas da su govorili da građani strpljivo čekaju do 21.30 sati kada će dobiti komandu i zapovest, kada su poručivali da građani obavezno izađu pred parlament da ili proslave pobedu ili da se suprostave krađi, jer dakle rezultat moze biti samo njihova pobeda a ako nije njihova pobeda onda je krađa koju treba ponistiti nasiljem”, naveo je Ðukanović.

Osnovna ideja političkih protivnika DPS-a je, tvrdi Ðukanović, da dođu na vlast bez izbora i mimo volje građana.

Ne iznenađuje ga, ističe, infantilan pokušaj da se u DIK-u promeni izborna volja birača. Tako nešto smatra neozbiljnim i aspolutno nedostojanstvenim.

Ponašanje konkurenata posmatra kao političku patologiju

“Mislim da se ovde zaista radi o ozbiljnom političkom oboljenju gde grupa političkih lidera, vođeni novcem inostranih mentorskih cenatara i vođeni svojim vlastohlepljem smatraju da je sve dozvoljeno i da se mogu na takav način poigravati sa izbornim procesom i sa legitimnom voljom CG građana“, naveo je Ðukanović.

Misli i da je zapravo sve ovo što se nedavno dogodilo zapravo jedna dobrodošla opomena u poslednji tren Crnoj Gori i svim akterima njenog političkog života da nije neograničena sloboda takvog antiustavnog i antidržavnog delovanja i da se, kako kaže, baš ne može sve podvesti pod plašt demokratije, partijskih i političkih sloboda u izbornom procesu, pod plašt nevladinih organizacija ili medijskih kuća.

Upitan da li će vlada mandatara Duška Markovića, koji je zamenik predsednika vladajućeg DPS, i on kao predsednik te stranke , ispuniti sva predizborna obećanja, Ðukanović kaže da su „obavezani svime šta su saopštili“.

O Markoviću kaže:

„To je čovek koji apsolutno ima legitimitet i poznajući njega i njegovu posvećenost i lojalnost crnogorskim interesima, nemam nikakve sumnje da će sve šta smo obećali građanima sa dodatnim elanom i uz podršku njegovog tima biti realizovano u narednom periodu“, izričit je Ðukanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: