DSS: Vučić se stavio na stranu gubitnice Hilari

Demokratska stranka Srbije kritikovala je premijera Vučića zbog toga što je pre američkih izbora učestvovao na godišnjoj konferenciji Klinton fondacije.

Izvor: B92

Sreda, 09.11.2016.

12:17

DSS: Vučić se stavio na stranu gubitnice Hilari

Kako navode, Vučić se time neposredno uključio u kampanju gubitnice izbora Hilari Klinton, čime je pokazao kratkovidost spoljne politike Srbije.

"Premijer Aleksandar Vučić iskazao je ozbiljnu neodgovornost i nepromišljenost kada je učestvovao na godišnjoj konferenciji Klinton fondacije, čime se neposredno uključio u izbornu kampanju gubitnice Hilari Klinton. Tako je pobeda Donalda Trampa iznela na videlo svu kratkovidost spoljne politike aktuelne Vlade Srbije", navodi se u saopštenju DSS-a povodom pobede republikanskog kandidata na izborima.

DSS je čestitala Trampu ubedljivu pobedu na izborima za predsednika SAD i ocenila da će vreme pokazati u kojoj meri će se taj događaj odraziti na američku politiku prema Srbiji i regionu.

"Nesumnjivo je da odnos SAD prema Srbiji posle ulaska Trampa u Belu kuću ne može da bude nepovoljniji nego u vreme vladavine Klintonove, Bušove i Obamine administracije, čija je politika prema Srbiji bila sve drugo samo ne prijateljska. DSS se nada da će se srpsko-američki odnosi u narednom periodu menjati u pravcu drugačijih, iskreno prijateljskih, zasnovanih na uvažavanju obostranih interesa i poštovanju teritorijalnog integriteta Srbije", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: