Klintonova: Odbacite mračnu vizuju Donalda Trampa

Demokratska kandidatkinja Hilari Klinton je na poslednjem mitingu u Severnoj Karolini pozvala glasače da odbace "mračnu viziju" Donalda Trampa.

Izvor: B92

Utorak, 08.11.2016.

08:41

Klintonova: Odbacite mračnu vizuju Donalda Trampa
Foto: Gettyimages

Klinton je poručila da nema razloga da "najbolji dani Amerike ne budu pred nama". Ona je rekla da treba prevaziđi razlike i istakla da želi da bude predsednica svih Amerikanaca - demokrata, republkanaca, nezavisnih.

Podršku su na mitingu u Raliju, glavnom gradu Severne Karoline, došle da pruže broje zvezde, među kojima muzičari Džon Bon Džovi i Lejdi Gaga.

Hilari Klinton, uz koju je bio i njen suprug i bivši predsednik Bil Klinton, rekla je oduševljenim pristalicama da "posao tek počinje" posle izbornog dana.

Završne sate kampanje Hilari Klinton je nastojala da ponudi glasačima pozitivnu viziju, a poslednje obraćanje pristalicama imaće na aerodromu u okrugu Vestčester, u državi Njujork.

Na mitingu podrške Hilari Klinton u Filadelfiji u ponedeljak uveče se okupilo rekordnih 44.000 ljudi. Poslednjeg dana kampanje demokrate su održale miting i u Mičigenu.

Predsednik Barak Obama pozvao je glasače da "odbace strah i izaberu nadu".

"Kladim se da ćete sutra odbaciti strah i glasati za nadu", poručio je glasačima odlazeći predsednik, koji je govorio na skupu posle svoje suprug Mišel i Bila Čelsi Klinton.

U Filadelfiji je aktuelna prva dama Mišel Obama poručila glasačima da se "suprostave onima koji žele da nas podele i zaplaše".

Mišel Obama je rekla i da je podrška koju je pružila Hilari Klinton da postane predsednica možda najvažnija stvar koju je uradila kao prva dama.

Bivši predsednik Bil Klinton je u Filadelfiji govorio u ime svoje supruge i poručio glasačima da moraju da se odluče kakve promene žele da postignu ovim izborima.

Muzička legenda Brus Springstin je rekao okupljenima da odluka Klinton ili Tramp ne može da bude jasnija i da se kandidatura Hilari Klinton zasniva na "inteligenciji, iskustvu i pripremi", kao i viziji Amerike "u kojoj se svi računaju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: