Klintonova obećava: Ako pobedim ujediniću SAD

Demokratski kandidat Hilari Klinton ističe da će ako bude izabrana za predsednika ujediniti zemlju koju je podelila jedna od najžučnijih kampanja u istoriji.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 07.11.2016.

17:24

Klintonova obećava: Ako pobedim ujediniću SAD
Foto: GettyImages

"Posao mi je da ujedinim zemlju", rekla je Klinton novinarima dok je ulazila u avion odlazeći na prvi od četiri mitinga poslednjeg dana kampanje.

Klinton je istakla da "zaista želi svima da bude predsednik", prenela je agencija AFP.

Ona je navela da želi da bude predsednik i onih koji su glasali za nju, kao i onih koji su glasali protiv mene.

Demokratska kandidatkinja za predsednika SAD u vođstvu je za tri procentna poena u odnosu na svog republikanskog protivkandidata Donalda Trampa, pokazuju rezultati završne ankete koju su sproveli "Blumberg" i institut za istraživanje javnog mnjenja "Selzer&Co".

Najnovije istraživanje je pokazalo da Klintonova uživa naklonost 44 odsto ispitanika, dok ih je Trampu naklonjeno 41 odsto.

Među ostalim kandidatima, libertarijanski kandidat Geri Džonson ima podršku četiri odsto ispitanika, za dva odsto više nego kandidatkinja Zelene stranke Džil Stajn.

Istovremeno, prema rezultatima odvojene ankete koju su, takođe, dan uoči izbora sproveli ABC Njuz i "Vašington post", Hilari Klinton vodi u odnosu na Trampa za četiri odsto, odnosno podršku joj pruža 47 odsto ispitanika u odnosu na 43 odsto koliko ih podržava Trampa, navodi britanska agencija.

U SAD će se sutra 225 miliona Amerikanaca s pravom glasa odlučivati između Hilari Klinton i Donalda Trampa.

Mediji ocenjuju, pozivajući se na ankete, da izbori nikad nisu bili neizvesniji, a istraživanje javnog mnjenja koje su krajem prošle nedelje sproveli "Vašington post" i TV stanica ABC pokazalo je da Hilari Klinton vodi za pet procentnih poena u odnosu na Trampa (48-43).

Prema juče objavljenoj završnoj anketi televizije NBC i "Vol strit džurnala", Klintonova beleži vođstvo od četiri odsto u odnosu na Trampa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: