"Klintonovi bi hteli da Srbija zaboravi razmirice sa SAD"

Profesor američkog Univerziteta Džon Hopkins, David Unger izjavio je da Klintonovi "imaju istoriju" na Balkanu, pre svega Bil Klinton.

Izvor: Beta

Subota, 05.11.2016.

22:04

Foto: Gettyimages

On je naveo da tu "istoriju" imaju i saradnice Hilari Klinton Viktorija Nuland i Medlin Olbrajt. SAD žele da se Srbija bolje integriše u Evropsku uniju.

On je dodao da bi Klintonovi "verovatno voleli" da Srbija "u neku ruku zaboravi" "razmirice" koje je imala sa SAD.

Ranije profesor američkog Univerziteta Obern Džim Sekora je rekao da Klintonovi smatraju da je NATO 1999. godine bombardovao predsednika Jugoslavije Slobodana Miloševića, a ne njene građane.

Profesor Unger je rekao da je republikanski kandidat Donald Tramp s Balkanom povezan jedino tako što mu je supruga iz Slovenije.

Unger je dodao da su predstojeći izbori "izbori protiv", jer će građani SAD glasati protiv kandidata kojeg ne žele.

On je rekao da "nema kristalnu kuglu", te ne zna ko će pobediti, a ocenio je da su ovi izbori neuobičajeni.

"Desetine hiljada glasača postalo je nezadovoljno partijama", rekao je Unger na seminaru i dodao da je glasačko telo u Americi duboko podeljeno, te da svi treba da budu spremni na iznenađenja.

On je rekao i da SAD žele da se Srbija bolje integriše u Evropsku uniju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

118 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: