Zaposleni RTK protestuju: "Rade a nemaju hranu ni za decu"

Zaposleni Radio-televizije Kragujevac već četvrti put za godinu dana protestuju.

Izvor: B92

Sreda, 02.11.2016.

20:33

Zaposleni RTK protestuju:

Nije im isplaćeno pet plata i nije poštovan kupoprodajni ugovor vlasnika televizije Radoice Milosavljevića, ističu zaposleni.

Na današnjem protestu. radnici RTK traže i preispitivanje privatizacije zbog dugova prema poveriocima.

Šezdeset i šest zaposlenih postali su socijalni slučajevi, čije su porodice na ivici egzistencije, kažu u Radio-televiziji Kragujevac.

“Zaposleni bukvalno pošalju decu kod roditelja jer nemaju šta da im daju da jedu. Neki taksiraju, neki privatno prave kolače, popravljaju, idu da rade negde po podne jer oni u svakom slučaju moraju da dođu pre podne na posao. Kako god da okrenu, a evo već pet meseci nisu primili ni dinar na RTK”, rekao je Goran Alempijević iz sindikata RTK.

“Osećate se nekako, istrošeno a sav taj trud se prosto pokazalo da se nije isplatio nakon toliko godina”, navela je Mirjana Jovović.

Na održanom protestu zaposleni Radio-televizije Kragujevac su rekli da im je teško da objasne kako se sada svi oni osećaju, jer im je profesija uvek bila na prvom mestu.

“Živeti u 21. veku a imati uslove na poslu koji više nisu jedanki ni feudalizmu ni robovlasništvu je poražavajuće i za ovaj grad od 200.000 stanovnika i za ovu sredinu”, kaže Slađana Obradović.

“Ne pristajemo da nam se zarađeno ne plati. Mi smo to odradili. Ne pristajemo da radimo za džabe. Ne pristajemo da tamo neko ne poštuje obaveze iz kupoprodajnog ugovora. Pa valjda su ti ugovori svetinja u ovoj državi. Valjda je ovo pravna država”, navela je Gordana Mirović.

“Dokle će ova agonija da traje izgleda nikoga ne interesuje. Dakle, država više brine o izbeglicama iz Pakistana, Avganistana, Libije, Sirije...ne znam ni ja...Iraka. Čiji smo mi, bre”, naglašava Jugoslav Barjaktarević.

Račun Radio-televizije Kragujevac je u blokadi zbog duga od 18 miliona dinara. Na pozive zaposlenih vlasnik Radoica Milosavljević iz Kruševca ne odgovara, tvrde u RTK. Na naš poziv je odgovorio, ali na pitanja zbog čega plate kasne pet meseci i koji je njegov komentar na celokupnu situaciju, Milosavljević je odgovorio da komentara nema. Zaposleni su istakli da im je rečeno da od Nove godine verovatno neće imati ni overene zdravstvene knjižice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: