Kremlj: Ne znamo ništa o proterivanju Rusa iz Beograda

Kremlj ništa ne zna o navodnom proterivanju nekoliko ruskih državljana iz Srbije, o čemu je pisala srpska i ruska štampa, kaže portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Izvor: Beta

Petak, 28.10.2016.

15:22

Kremlj: Ne znamo ništa o proterivanju Rusa iz Beograda
Foto: GettyImages

"Ne, ništa nam nije poznato", rekao je Peskov, odgovarajući na pitanje novinara kako komentariše takve informacije u štampi, kao i povod za posetu sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost Rusije Nikolaja Patruševa Beogradu.

"Patrušev dosta aktivno sarađuje i komunicira sa svojim kolegama u inostranstvu. Znate da ima aktivnu komunikaciju u raznim zemljama sveta. Uzimajući u obzir poseban karakter naših odnosa sa Srbima, naravno, potpuno je normalno da dolazi do razmene poseta. Naravno, uglavnom se razmatraju bilateralni odnosi i situacija u regionu", rekao je Peskov, prenosi Tas.

Beogradski dnevnik Danas pisao je u četvrtak da je nekoliko državljana Rusije proterano iz Srbije zbog učešća u pripremi terorističkih akcija u Crnoj Gori.

Moskovski dnevnik Komersant piše da je u odnosima Moskve i Beograda nastao skandal bez presedana u postsovjetskoj istoriji, koji je posetom Beogradu rešavao Patrušev.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, kao ni Ministarstvo spoljnih poslova Rusije nisu do sada odgovorili na pitanje agencije Beta da li je tačno da je proterano nekoliko ruskih državljanina i da li je Patrušev zbog toga boravio u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: