Maloletni migranti proveli noć pored "Džungle"

Oko stotinu mladih migranata provelo je noć u zoni na granici sa izbegličkim kampom u francuskoj luci Kale koji je ispražnjen poslednjih dana.

Izvor: B92

Petak, 28.10.2016.

13:13

Maloletni migranti proveli noć pored
Foto: GettyImages

Većina među njima tvrdi da su maloletnici, ali zbog toga što nisu evidentirani kao maloletnici nisu imali obezbeđen smeštaj u centru za privremeni prihvat dece nedaleko od izbegličkog kampa.

Očevici su rekli da su neki od njih jutros spavali i u crkvi i džamiji koje se nalaze nedaleko od kampa "Džungla".

Prethodne noći je oko 200 maloletnika bez pratnje prespavalo na hladnoći, a desetine migranata se i dalje nadaju da će uspeti da se domognu Velike Britanije.

Francuske vlasti saopštile su u sredu da je okončano "čišćenje" izbegličkog kampa u Kaleu i da je zvanično zatvoren.

Iz kampa je skoro 5.600 ljudi preseljeno u prihvatne centre širom Francuske. Među njima je oko 1.500 maloletnika bez pratnje.

U "Dužnglu", simbol izbegličke krize u Evropi, stizale su hiljade migranata čekajući priliku da preko Lamanša dođu do Velike Britanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: