Osveta narkodilera – smrt gradonačelnika i devet saradnika

Gradonačelnik jednog grada na Filipinima i devet njegovih saradnika ubijeni su u oružanom sukobu s policijom iz odeljenja za narkotike.

Izvor: B92

Petak, 28.10.2016.

09:25

Osveta narkodilera – smrt gradonačelnika i devet saradnika
Getty Images

Tragedija se dogodila u jednoj od operacija sa najviše žrtava od kada je filipinski predsednik Rodrigo Duterte pokrenuo borbu protiv droge, saopštila je policija.

Policija je navela da su gradonačelnik grada Datu Saudi Ampatuan, na jugu zemlje, i još devet osoba ubijeni pred zoru kada su iz tri automobila otvorili vatru na policajce kod kontrolnog punkta u mestu Makilala, u provinciji Severni Kotabato.

Prema rečima zvaničnika, predsednik Filipina označio je Dimauka, kao i mnoge političare, osumnjičenim za umešanost u trgovinu drogom.

Kako procenjuje policija, više od 3.600 osumnjičenih osoba za trgovinu drogom ubijeno je od kada je Duterte preuzeo dužnost predsednika 30. juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: