Tači: Evropska unija diskriminiše Kosovo

Kosovski predsednik Hašim Tači rekao je da Evropska unija ima diskriminatorski pristup prema Kosovu.

Izvor: B92

Petak, 28.10.2016.

17:02

Tači: Evropska unija diskriminiše Kosovo
Foto: GettyImages

Kako navodi, za viznu liberalizaciju od Prištine traži da ratifikuje sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom, prenose prištinski mediji.

"Od početka dijaloga o viznoj liberalizaciji, suočavamo se sa različitim pristupom Evropske komisije prema Kosovu zato što se od nas traži da primenimo duplo veći broj kriterijuma u poređenju sa zemljama regiona i imamo rigorozan metod procene", rekao je Tači na sastanku Nacionalnog saveta za evropske integracije.

On je rekao da je "potpuno nepravedno" što se za viznu liberalizaciju od Kosova traži da ratifikuje sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom, prenosi portal Telegrafi.

Tači je upitao predstavnike EU i ambasadore članica Unije koliko granica su definisale zemlje u regionu, uključujući Srbiju, Makedoniju, Albaniju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu, pre nego što su dobile viznu liberalizciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: