Plenković obećao da će brinuti o svim Hrvatima u BiH

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je da će Hrvatska voditi brigu o Hrvatima u centralnoj Bosni i drugim delovima BiH.

Izvor: B92

Petak, 28.10.2016.

21:39

Plenković obećao da će brinuti o svim Hrvatima u BiH
Foto: Tanjug, arhiva

KAko je naveo, to uključuje ne samo zaštitu njihovih nacionalnih prava nego i jačanje ekonomskih veza.

Plenković je to rekao u Kiseljaku gde je boravio u sklopu dvodnevne posete BiH i sastao se sa načelnikom opštine Mladenom Mišurićem Ramljakom koji mu je zahvalio zbog dolaska u tu sredinu, prenosi Hina.

"Došli smo kao bismo poslali važnu poruku središnjoj Bosni i položaju Hrvata", rekao je Plenković ističući da su za Hrvatsku jednako značajni svi Hrvati u BiH, bez obzira u kom delu zemlje žive.

Hrvatski premijer, koji je jutros doputovao u dvodnevnu, prvu zvaničnu posetu BiH, obećao je ranije danas da će njegova zemlja pružiti svu neopodnu ponoć i podršku na putu BiH ka Evropskoj uniji.

Plenković je to rekao tokom razgovora sa članovima Predsedništva BiH, bošnjačkog Bakira Izetbegovića i hrvatskog Dragana Čovića.

Oni su, kako je saopšteno, Plenkovića upoznali sa najvažnijim itanjima kojima je BiH trenutno okupirana.

Prethodno, Plenković je razgovarao sa članovi Saveta ministara BiH i članovima Kolegijuma Predstavničkog Doma naroda Parlamentarne supštine BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: