BiH: Porodila se u šumi pa udavila i zakopala dete

Policija u Foči uhapsila je S. K. (19) zbog sumnje da je ubila dete pri porođaju, rekala je za "Večernje novosti" Danka Tešić, portparolka CJB Istočno Sarajevo.

Izvor: B92

Petak, 28.10.2016.

09:51

BiH: Porodila se u šumi pa udavila i zakopala dete
Thinkstock

Posle saznanja nadležnih da je ova devojka počinila krivično delo čedomorstva, osumnjičena S. K. predata je Okružnom tužilaštvu u Trebinju na saslušanje.

“Osumnjičena je priznala da je 14. avgusta ove godine, u selu Krševina, opština Foča, u blizini porodične kuće rodila živo muško dete i odmah ga udavila, a potom zakopala“, rečeno nam je u policiji.

O ovim saznanjima, obavešten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Trebinje, koji je naložio dalju istragu.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Foča, obavljena je i ekshumacija.

“Pronađeni ostaci tela novorođenčeta prevezeni su u Univerzitetsku bolnicu u Foči radi veštačenja“, kaže Tešićeva.

S. K. je, inače, kako saznaje beogradski list, bila neudata. Trudnoću je krila od ukućana vrlo vešto. Kako se porodila u šumi, nedaleko od kuće, pri čemu nije imala ozbiljnijih tegoba, samo su neka od pitanja kojima će se baviti istraga.

Postavlja se i pitanje da li joj je neko, eventaulno, pomagao pri porođaju i da li je, možda, bio svedok čedomorstva, ali i pokušaja zatiranja tragova tog monstruoznog čina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: