Sud: Šutanovcu oslobađajuća prvostepena presuda

Prvi osnovni sud u Beogradu oslobodio je bivšeg ministra odbrane i predsednika Demokratske stranke Dragana Šutanovca optužbi za neprijavljivanje imovine.

Izvor: Tanjug

Petak, 28.10.2016.

13:41

Default images

U presudi se zaključuje da nije imao nameru da prikrije imovinu.

Šutanovcu je izrečena oslobađajuća presuda, jer nije dokazano da je izvršio krivično delo za koje se tereti - neprijavljivanje imovine ili davanje lažnih podataka o imovini iz Zakona o agenciji za borbu protiv korupcije, rekla je Tanjugu portparol suda Ivana Ramić. To je prvostepena presuda, na koju tužilaštvo ima pravo da uloži žalbu.

Šutanovcu tužilaštvo stavlja na teret da nije prijavio kompletnu imovinu koju je stekao sa suprugom u okviru izveštaja o imovini i prihodima u toku 2011. godine.

Optužni predlog tužilaštva se odnosi na jednu desetinu idealnog dela nepokretnosti, odnosno stana ukupne površine 63 kvadrata u Skerlićevoj ulici u Beogradu.

Mediji su pisali da su spornih 63 kvadrata bili deo kuće koja je porušena, a na čijem se mestu danas nalazi nova višespratnica.

Slučaj je prethodno tri puta sud vraćao tužilaštvu na dopunu istrage, jer nije bilo dovoljno elemenata za suđenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: