Trka s vremenom malog Vanje: Pomozite mu /VIDEO

Petogodišnjem Vanji Bešlagiću je sa četiri i po godine otkriven tumor na mozgu koji se ne može operisati. Njegovi roditelji Ana i Srđan mole za pomoć

Izvor: B92

Petak, 28.10.2016.

16:37

Trka s vremenom malog Vanje: Pomozite mu /VIDEO

Jedina nada je čuveni dr Ben, poznat po uspešnosti lečenja ove vrste tumora. Međutim, lečenje ovom metodom mesečno iznosi 33.000 evra

“Ne zna niko da nam kaže vreme, vreme zna samo onaj u koga verujemo”, navodi Ana Bešlagić.

Petogodišnji Vanja Bešlagić pre više od godinu dana bio je veseo i živahan dečak. Danas je Vanji vreme jedini saveznik.

Početkom ove godine u Dečjoj klinici u Tiršovoj Vanji su dijagnostikovali težak oblik tumora na mozgu meduloblastum ili gliom moždanog stabla. Nedugo zatim, Vanja je primljen na kliniku za neurohirurgiju.

“Kreće borba, kreće lečenje. Profesorka Dana Grujičić je Vanjin lekar, doktor, žena, majka, sve. Nemoguća je operacija na tom mestu, ne samo da neko ne može ili neće, nego ne može niko na svetu da operiše tu. To se ne dira, to ne sme operisati. Ugrađen mu je VP shant pumpica koja mu smanjuje pritisak u glavi, ispumpava likvor iz glave i stomaka pošto je tumor zapušio te resice i sve ostalo gde izlazi taj likvor da ne bi došlo do hidrocefalusa”, navodi Vanjina majka

U međuvremenu, Vanjino stanje se pogoršalo pa je jedino rešenje u tom trenutku bila zračna terapija na klinici za onkologiju, koju je dobro podneo.

Ipak, uz dobru negu kod kuće i alternativnu metodu lečenja, na proleće Vanja se osećao mnogo bolje.

Međutim, kraj leta i avgust donose pogoršanje stanja, a u septembru novi snimak magnetne rezonance pokazuje da je tumorska masa veća nego na početku.

Za zvaničnu medicinu je tu kraj, ne može više da pomogne.

“Kreće unazad da se okreće kolo sreće i trenutno uz minimalna pogoršanja koja u početku samo ja primećujem, pa onda i ostali, evo dolazimo danas do momenta da je oduzeta leva strana skroz. Da Vanja ne može da priča, da pije na špric vodu, da jede kao kada je imao šest meseci kada je počinjao kašastu hranu, piški uz napore, stolicu mi izazivamo, masiramo se. Nema bolova, ali ima kočenja leve strane”, ističe Ana Bešlagić.

Vanji zvanična medicina više ne može da pomogne, ali postoji nada, to je čuveni dr Ben, koji je poznat po uspešnosti lečenja ove vrste tumora.

Sada za Vanjinu porodicu počinje dvostruka bitka z- a vreme i za novac. Lečenje ovom metodom mesečno iznosi 33.000 evra, što je za Vanjinu porodicu u ovom trenutku nedostižna suma novca i zato je ovom petogodišnjem dečaku i njegovoj porodici potrebna pomoć.

Broj dinarskog računa: Raiffeisen banka a.d. Beograd 265-0000004661720-16 Srđan Bešlagić

Broj deviznog računa: NLB banka a.d. Beograd 0730400313677 Srđan Bešlagić

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: