Vučić: Srbija uvažava slobodarski duh kubanskog naroda

Premijer Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorkom Republike Kube Adelom Majrom Ruis Garsijom koja ga je zvala da posetu Kubu tokom sledeće godine.

Izvor: Tanjug

Petak, 28.10.2016.

16:23

Vučić: Srbija uvažava slobodarski duh kubanskog naroda
Foto: Tanjug

Kako je rekao, Srbija, kao zemlja koja štiti svoju nezavisnost, oseća veliko prijateljstvo prema Kubi i uvažava slobodarski duh kubanskog naroda.

Ambasadorka Ruis Garsija prenela je želju kubanske Vlade da se poseta premijera Vučića Kubi, na poziv predsednika Raula Kastra, realizuje tokom sledeće godine, istakavši da bi poseta bila od istorijskog značaja za odnose dveju zemalja.

Srpski premijer je rekao da se nada da će njegova poseta Kubi doneti dobrobit za dalji razvoj bilateralnih odnosa i veću saradnju srpske i kubanske privrede, izrazivši nameru da ga prati i delegacija srpskih privrednika.

Vučić je zahvalio Kubi na principijelnom stavu da ne prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, kao i na podršci u međunarodnim organizacijama, poput Unesko prilikom pokušaja učlanjenja tzv. Kosova.

Ruis Garsija je rekla da Kuba visoko ceni napore Srbije i premijera Vučića da očuva stabilnost regiona Zapadnog Balkana, saopštila je kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: