Nikolić: Špijun je na Zapadu cenjeno zanimanje

Predsednik Nikolić pozvao je sve sa Istoka i Zapada "koji utiču na sudbinu čovečanstva, da se okanu Srbije" i rekao da građani ne treba da brinu za bezbednost.

Izvor: B92

Petak, 28.10.2016.

15:37

Nikolić: Špijun je na Zapadu cenjeno zanimanje
Foto: Tanjug

"Na tlu Srbije rade različite obaveštajne službe, neke agresivnije, neke prikrivenije, očigledno smo zanimljivi svima", kazao je Nikolić nakon sastanka s predsednikom Makedonije Đorđem Ivanovom.

"Naše službe dobro rade, sve otkrivaju na vreme. Građani Srbije ne treba da strahuju zbog toga što se u Srbiji nalaze predstavnci stranih obaveštajnih službi", kazao je Nikolić.

Nikolić je rekao da ima špijuna i da je na službama da utvrde ko radi protiv interesa Srbije, a "taj neće biti poželjan".

"Mi ne želimo da učestvujemo u sukobima, mi se ne mešamo u tuđe države", kazao je Nikolić.

Predsednik Srbije je dodao da je na zapadu špijun "cenjeno zanimanje", ali u Srbiji ima "negativnu konotaciju".

Osim toga, Nikolić je rekao da ne vidi kako bi Srbija mogla da prihvati uslove kosovskih Albanaca, koje joj "čak ni EU ne postavlja".

"Vlada Srbije će u slučaju da ne postupi po tim zahtevima imati moju punu podršku i saradnju", kazao je Nikolić nakon susreta s makedonskim predsednikom Đorđem Ivanovom.

Takođe, rekao je da je članstvo u EU zajednička je težnja Srbije i Makedonije.

"Srbija nije uzrok nestabilnosti u regionu"

Nikolić je naveo da Srbija nije uzrok nestabilnosti u regionu, već da samo da trpi posledice stvaranja nestabilnosti.

Zamoljen da prokomentariše jučerašnju izjavu premijera Srbije Aleksandra Vučića da se nada da niko ne želi destabilizaciju Balkana, Nikolić je rekao da se Srbija ne meša ni u čije unutrašnje probleme i da sa svima želi dobre odnose.

"Onaj ko se igra našim odnosima, igra se našim životima. Srbija nije uzrok nestabilnosti, a može samo da trpi posledice stvaranja nestabilnosti", rekao je Nikolić posle sastanka u Beogradu s predsednikom Makedonije Đorđem Ivanovom.

Nikolić je kazao da zemlje u regionu grade odnose "polako i mukotrpno", što nije lako, jer je "sve krhko i ranjivo".

On je poručio drugim državama da se ugledaju na Srbiju, koja se, kako je naveo, ne meša ni u čija unutrašnja pitanja.

"Sa Makedonijom gledamo da razvijemo što bolje odnose... Nadam se da ćemo moći da izgradimo odnose s Hrvatskom u koje niko neće moći da posumnja", rekao je predsednik Srbije.

Nikolić je dodao da "sada svako ima svoju državu", te niko ne može da kaže da ga je neko okupirao ili izvršio aneksiju, ili da je protiv volje naroda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: