Nikolić: Uslovi Prištine jedino mogu da znače...

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da ne vidi kako bi Srbija mogla da prihvati uslove kosovskih Albanaca, koje joj "čak ni EU ne postavlja".

Izvor: B92

Petak, 28.10.2016.

13:52

Nikolić: Uslovi Prištine jedino mogu da znače...
Tanjug

"Vlada Srbije će u slučaju da ne postupi po tim zahtevima imati moju punu podršku i saradnju", kazao je Nikolić nakon susreta sa makedonskim predsednikom Đorđem Ivanovom.

On je naveo da takvi uslovi Prištine jedino mogu da znače da oni žele prekid dijaloga, a niko u Srbiji ko drži do sebe ne može da prihvati te uslove.

"Mi ćemo insistirati da se pregovori nastave", rekao je Nikolić.

Mediji u Beogradu su preneli da Priština u novim zahtevima traži uspostavljanje granice između "država Kosovo i Srbija", poštovanje susedstva, saradnju na poljima od interesa "za obe države", ratnu odštetu, a od EU garanciju da će članstvo Srbije u Uniji biti uslovljeno "priznavanjem države Kosovo".

Međutim, kosovska ministarka za dijalog Edita Tahiri izjavila je da Priština nije postavila uslove Srbiji, već da je dokument o kojem se govori u Beogradu predat Briselu 2014. godine, u okviru dogovora o temama o kojima će se razgovarati tokom dijaloga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: