Priština: Radončić svedoči na suđenju Keljmendiju

U Palati pravde u Prištini počelo je svedočenje biznismena i medijskog mogula Fahrudina Radončića u slučaju Nasera Keljmendija, prenela je regionalna N1TV.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 27.10.2016.

12:33

Priština: Radončić svedoči na suđenju Keljmendiju

Keljmendi se tereti za organizovani kriminal, trgovinu droge i oružja, kao i moguću umešanost u ubistvo Ramiza Delalića, za kojeg se tvrdi da je bio u sukobu sa njim.

Svedočenje Radončića se smatra ključnim u ovom sudskom postupku, pošto se u optužnici američkog tužioca pri EULEKS-u na 49 strana Radončić pominje nekoliko puta.

Početkom 2015. je prvi put najavljeno da će Radončić svedočiti u ovom slučaju, a njegovo svedočenje je nekoliko puta odlagano.

Do sada su, po pozivu tužilaštva, u ovom slučaju svedočili Azra Sarić, Aldin Hajdarević, Šejla Turković, Emir Polak, Muhamed Ušanović kao i nekoliko zaštićenih svjedoka putem video linka iz Sarajeva.

Suđenje je od posebnog značaja za kosovsko tužilaštvo, ono predstavlja jedno od retkih slučajeva saradnje između kosovskog i bosanskohercegovačkog tužilaštva, s obzirom na to da između dve zemlje ne postoji diplomatska, politička a ni pravosudna saradnja.

Ime Nasera Keljmendija već dugo stoji na crnoj listi Sjedinjenih Američkih Država, a tužilaštvo smatra da bi moguća zatvorska kazna obustavila funkcionisanje jednog od najvećih lanaca za trgovinu drogom, kojim su, po navodima optužnice, krijumčarene ilegalne substance od Turske do srednje Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: