"Postojala je realna pretnja od terorističkog napada u CG"

Postojala je realna pretnja od pokušaja terorističkih napada tokom izbornog dana u Crnoj Gori, izjavio je lider opozicione SDP Ranko Krivokapić.

Izvor: Beta

Četvrtak, 27.10.2016.

22:44

Foto: Tanjug

Kako kaže, to je tako bez obzira na to da li se radi o stvarnom ili montiranom pokušaju državnog udara.

"U oba slučaja se na vlast dolazi ili ostaje mimo Ustava", ocenio je Krivokapić u intervjuu za podgoričku televiziju "Vijesti".

Krivokapić, čija partija je 18 godina bila na vlasti u koaliciji s Demokratskom partijom socijalista (DPS) Mila Đukanovića, javno se zapitao zašto premijer nije tražio ostavku koordinatora službi bezbednosti Duška Markovića i šefa tajne i javne policije, ako nije znao da se na njega sprema državni udar.

"On (Đukanović) je smenjivao ljude i za mnogo manje od toga kada nešto nije znao", naveo je Krivokapić komentarišući navodni pokušaj državnog udara na na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori 16. oktobra, uoči kojih je uhapšena grupa od 20 državljana Srbije pod sumnjom da su pripremali napade na institucije i otmicu premijera Đukanovića.

Zapitao se kako to da ministarka odbrane Milica Pejanović-Đurišić nije znala da "oružane snage navodno kreću na Crnu Goru", te zašto nije zatražena pomoć NATO-a u čije članstvo je Crna Gora pozvana da uđe.

Ocenio je tu činjenicu zabrinjavajućom i naveo da u istragu treba "uključiti partnere iz NATO-a".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: