"Milo se ne povlači, biće predsednik Crne Gore"

Da li je crnogorski premijer Milo Ðukanović odlučio da prepusti Dušku Markoviću tu poziciju da bi se 2018. kandidovao za predsednika Crne Gore?

Izvor: B92

Četvrtak, 27.10.2016.

10:32

Tanjug

To je pitanje koje se postavlja u toj zelji i čitavom okruženju.

Da je moguće da upravo s tom namerom Ðukanović sada izlazi iz politike smatra hrvatski profesor Stjepan Malović koji slovi za odličnog poznavaoca domaćih i regionalnih prilika, prenosi crnogorski portal CdM.

Malović, naime, Ðukanovića vidi kao budućeg šefa države.

„Zašto da ne? To je već viđeno. Biće izbori i on može da izađe na izbore. To će biti stvar procene i političkog trenutka i odnosa snaga. DPS je još najjača stranka i taj kapital sa brojem osvojenih glasova neće ispustiti iz ruku. Mislim da će to iskoristiti i na predsedničkim izborima“, kaže Malović.

A na pitanje koji je to „politički trenutak“ i „odnos snaga“ koji bi ga eventualno naveli da ponovo poželi da bude predsednik Crne Gore s obzirom na to da je Ðukanović već bio šef države od 1998. do 2002, Malović odgovara:

„Ako vidi da samo sa strankom ne može biti dovoljno uticajan i prisutan u dnevno-političkom životu vratiće se na aktivnu političku funkciju“.

Nezavisno od eventualnog kandidovanja za predsednika države, Ðukanović ostaje šef DPS-a što znači da se on nije povukao iz politike, konstatuje Malović i dodaje da će biti i dalje vrlo-vrlo prisutan u crnogorskoj politici.

„Mislim da je on vrlo dobro shvatio da ne treba biti stalno na funkciji, da se u nekim trenucima dobro povući se sa funkcije, ali ja sumnjam da će on ispustiti iz ruke političku stranku kojom rukovodi dugi niz godina. To će biti njegov način da ostane u politici“, zaključio je Malović.

Predsednički izbori u Crnoj Gori biće održani 2018.

Tu funkciju od 2003. obavlja Filip Vujanović koji više ne može da se kandiduje za tu poziciju jer mu to zabranjuje Ustav.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: