Obradović: Za premijera 10 pitanja i jedno "bonus"

Poslanici Dveri negodovali su jer nisu stigli na red da u Skupštini Srbije postave pitanja premijeru Aleksandru Vučiću i članovima Vlade.

Izvor: Beta

Četvrtak, 27.10.2016.

20:07

Obradović: Za premijera 10 pitanja i jedno
Foto: Tanjug

Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović rekao je novinarima da je od 52 poslanika prijavljena za reč, svega devetoro uspelo da postavi pitanja, a da je premijer govorio čak sat i 45 minuta.

On je ukazao da pitanja nisu stigle da postave nijedna od četiri najveće opozicione poslaničke grupe, uključujući Dveri.

"To je demokratija po shvatanju Srpske napredne stranke", rekao je Obradović koji je, kako navodi, pripremio deset pitanja za premijera: O Kosovu, predsedničkim izborima, špijunskim aferama, nestalim bebama i socijalno-ekonomskim pitanjima.

Među pitanjima je pripremio i "zašto je uvredio trudnice, porodilje, socijalno ugrožene, zašto se britanskoj IT kompaniji daju subvencije i time ugrožava konkurentnost domaćih IT kompanija, šta je sa nestalim bebama".

Zamenik šefa poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Orlić odbacio je kritike opozicije na način rada sednice Skupštine Srbije.Orlić ističe da je su “to ljudi za žaljenje” koji ne poznaju Poslovnik.

Obradović je želeo da pita premijera i da li će se kandidovati na izborima za predsednika Srbije.

Kako kaže, imao je i jedno bonus pitanje: "Kada će Vučić posle pet godina izaći na TV duel sa jednim jedinim predstavnikom opozicije, a da to nije Jelena Karleuša", "otkrio" je Obradović novinarima u parlamentu "bonus pitanje".

On je naveo da je verovao da će kod premijera "proraditi i radoholičarska etika" i da će produžiti rad i odgovoriti na sva pitanja opozicije.

Osim toga, zamolio Vučića da podnese ostavku i zaposli se u Svetskoj banci, ukoliko je tačna izjava koju je nedavno dao da je "njemu i albanskom premijeru Ediju Rami, zajednički šef - direktor Svetske banke".

Sednica se završila, kaže Obradović, baš kada je on stigao na red da postavi pitanje, upitavši da li je to slučajno.

Izračunao je da su od tri sata Vučić i ministri govorili nešto više od dva, a da četiri najveće opozicione grupe nisu uspele da postave pitanje.

Premijer Vučić završio je odgovaranje na poslanička pitanja u Skupštini, a sam kraj je obeležio verbalni duel s liderom "Dosta je bilo" Sašom Radulovićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: