Nikolić: Dobri smo sa Turskom, uprkos...

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je rekao da Srbija i Turska imaju dobre, prijateljske i čvrste odnose, uprkos povremenim nesuglasicama.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.10.2016.

11:48

Nikolić: Dobri smo sa Turskom, uprkos...
Tanjug

On je to istakao u razgovoru sa odlazećim ambasadorom Turske, Mehmetom Kemalom Bozajem, uz konstataciju da dve države ponekad imaju drugačija viđenja pojedinih dešavanja.

Nikolić je naveo da su naše dve zemlje u poslednjih nekoliko godina znatno intenzivirale ekonomsku saradnju, što je ocenio kao jako dobro, ali i da još postoje brojne oblasti u kojima naša saradnja nije ostvarena u punom kapacitetu i na čemu treba više raditi u narednom periodu, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Srbija je potpuno otvorena za investicije turskih kompanija i tu se ništa neće promeniti ni ubuduće, rekao je predsednik Nikolić.

Ambasador Bozaj je istakao da je broj turskih kompanija koje posluju u Srbiji u poslednjih par godina utrostručen, i sada je reč o 91 turskoj firmi koja radi u našoj zemlji.

On je istakao zadovoljstvo zbog toga što je ostvarena jako uspešna komunikacija i dobra saradnja između državnih organa Srbije i Turske.

Ambasador Bozaj je zamolio da novo porodilište u Novom Pazaru, koje je zajednička investicija Fondacije "Dragica Nikolić" i TIKA-e, otvore supruge dvojice predsednika.

Ambasador Turske je zahvalio predsedniku Nikoliću na saradnji i pomoći, istakavši da je političko iskustvo predsednika Srbije izuzetno važno za dobrobit celog regiona, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: