Vučić: Pročitao sam informacije koje su potpuno neistinite

Premijer Aleksandar Vučić kaže da iz policije ne cure informacije o "špijunskoj aferi" i "slučaju Dikić", te da ono što pišu novine u vezi s tim nije istina.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.10.2016.

11:32

Vučić: Pročitao sam informacije koje su potpuno neistinite
Tanjug

"Jeste li se pitali da li je to istina ili nije? Ja sam pročitao informacije koje su potpuno neistinite. Ne cure informacije, već neko napiše šta želi, totalne dezinformacije", objasnio je Vučić.

Neistinama se, rekao je premijer, kupuje medijski prostor i nadaju se političkoj podršci, ali to ćemo pokušati da zaustavimo akcijama pre Nove godine.

Upitan o "curenju" informacija, premijer Vučić kaže da je razlog tome to što neki žele da obavljaju svoj posao preko medija i imaju medije za saveznike po principu "mi tebi informaciju, a ti napadaš naše protivnike unutar određene službe, a nas podržavaš".

"Time kupuju medijski prostor i druge stvar, i to se dešava više godina. To se radilo uvek, danas je toga manje nego ranije, ali i dalje se to radi", rekao je Vučić.

Posao tih ljudi, istakao je premijer, nije da budu televizijske ili novinske zvezde i da sebi prave političku podršku za bilo šta.

"Da li će ih podržati strana služba, strana ambasada, Vlada Srbije ili bilo ko, ko je u političkoj partiji. To nije tvoj posao, već je tvoj posao da provodiš zakon u delo, da ga poštuješ i budeš veoma rigorozan", rekao je Vučić.

Država će do Nove godine to akcijama pokušati da zaustavi, rekao je premijer i dodao:

"Situacija je daleko od idealne, ali polako se menja".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ministarstvo donelo odluku: Zatvaraju se škole

Zbog toplotnog talasa u Bangladešu, Ministarstvo prosvete i Ministarstvo osnovnog obrazovanja u toj zemlji saopštili su da će obrazovne ustanove biti zatvorene na sedam dana, zaključno sa 27. aprilom.

8:09

21.4.2024.

1 d

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

19 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: