Karakas na ulicama, opozicija traži ostavku Madura

Hiljade Venecuelanaca izašlo je na ulice Karakasa zahtevajući kraj socijalističke vlade koja je, kako navode lideri opozicije, prerasla u diktaturu.

Izvor: B92

Sreda, 26.10.2016.

19:22

Karakas na ulicama, opozicija traži ostavku Madura
Foto: GettyImages

Oni protestuju i zbog blokiranja kampanje opozicije za smenu predsednika Nikolasa Madura.

Opozicija očekuje da će po broju demonstranata biti nadmašen protest 1. septembra, kada je stotine hiljada ljudi izašlo na ulice.

Demonstranti zahtevaju nastavak kampanje za opoziv venecuelanskog predsednika, pošto je opozicija predala peticiju za njegovu smenu.

Vlasti su suspendovale kampanju prošle nedelje, navodeći da postoje indicije da su neki potpisi u peticiji lažirani.

Opozicija posle takve odluke praktično nema više načina da svrgne Madura demokratskim sredstvima, što može dovesti do eskalacije političke krize, piše agencija AP.

Kongres, koji je pod kontrolom opozicije, u utorak je pokrenuo političko suđenje protiv Nikolasa Madura zbog kršenja Ustava.

Venecuela se suočava s teškom ekonomskom krizom zbog pada cene nafte, koja je izvor 96 odsto prihoda zemlje, nedostatka dolara za uvoz robe, kao i nestašice hrane i lekova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: