"Džungla" ponovo u plamenu / VIDEO

U migrantskom kampu poznatom kao Džungla u francuskom gradu Kaleu, koji su vlasti u ponedeljak počele da ruše, oko podneva je izbilo više istovremenih požara.

Izvor: Tanjug

Sreda, 26.10.2016.

13:11

screenshot

Vatrogasaca nema dovoljno da bi mogli da ih brzo savladaju, javljaju francuski mediji.

Požari, koji su danas izbili u različitim delovima Džungle, slični su onima koje su migranti podmetnuli protekle noći u tom kampu, navodi francuska televizija BFM.

Posle mirnog jutra, trećeg dana rušenja kampa, pred podne je izbilo više požara, oslobađajući gust crni dim.

Do novih požara došlo je nakon što su protekle noći u Džungli izbile desetine požara, a u jednom od njih je povređen jedan sirijski migrant nakon što je eksplodirala boca s gasom i prevezen je u bolnicu. Lokalna zvaničnica Fabijen Busio izjavila je protekle noći da migranti "imaju običaj" da pale svoja skloništa pre nego što ih napuste, prenosi AP navodeći da su požare podmetnuli migranti, primorani da odu iz kampa.

Požari su u ovom improvizovanom kampu, iz kojeg se od ponedeljka evakuišu ljudi, počeli da izbijaju u utorak uveče, ali su se intenzivirali između 00:30 i 03:00 sati, naročito na ulazu u kamp, saopštile su vlasti Pa-de-Kalea, prenosi "Figaro".

Požari u Džungli počeli su još u utorak oko podneva, dok se ruše kolibe i improvizovane kućice koje su migranti prisiljeni da napuste, jer je francuska vlada odlučila da raseli i sruši najveće nelegalno naselje u Francuskoj.

U prva dva dana operacije, 3.242 odrasla migranta napustila su kamp autobusima, dok su 772 deteta smeštena u Privremeni prijemni centar, prema podacima ministarstava unutrašnjih poslova i za stambena pitanja.

U Džungli je, prema podacima francuskih vlasti, živelo 6.300 migranata, dok humanitarne organizacije tvrde da ih je tamo bilo više od 8.000.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: