Žestoke borbe kod Mosula: Dete u centru užasa / FOTO

Dok se oko Mosula vode žestoke borbe, najviše stradaju civili. Među njima je i jedan dečak čija fotografija je objavljena na internetu.

Izvor: B92

Sreda, 26.10.2016.

13:02

Žestoke borbe kod Mosula: Dete u centru užasa / FOTO
Foto: Tanjug

Na fotografiji se vide vojnici koji pružaju prvu pomoć dečaku povređenom tokom sukoba između elitniih antiterorističkih snaga iraka i pripadnika Islamske države u selu Tob Zava koje se nalazi oko devet kilometara od Mosula.

Iračka vojska priprema veliku ofanzivu na Mosul, koji je pod kontrolom ID, a na snimku napravljenom iz vazduha vidi se da su borci stigli do samih oboda grada.

Vojska je do sada osvojila nekoliko manjih gradova koji su bili pod kontrolom ID dve godine.

Dopisnik “Raša tudej“ Ashraf Al Azavi naveo je da se ID bori za to da ništa vredno ne ostane u gradu, da spaljuju važne zgrade, rafinerije i benzinske pumpe.

Irački i američki zvaničnici su ranije naveli da bi borba za povratak Mosula mogla da traje mesecima.

Dok borbe za oslobađanje Mosula ulaze u drugu sedmicu, među običnim stanovništvom tog iračkog grada raste strah, piše "Dojče vele".

Mosul je drugi najveći grad u Iraku i veliko uporište Islamske države.

Podsećamo, fotografija na kojoj Omran Dakneš mirno sedi u kolima Hitne pomoći obliven krvlju i prašinom i čeka pomoć još jedan je podsetnik horora sirijskog rata.

Uznemirujuća fotografija, uz video snimak, koji je snimio Medija Centar iz Alepa brzo se proširila društvenim mrežama.

Prošle godine, fotografija utopljenog trogodišnjaka Alana Kurdija postala je simbol migrantske krize.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: