Pritisak na Špance: Ne dajte gorivo 'Admiralu Kuznjecovu'

Ruska mornarička ekspedicija na čelu s nosačem aviona “Admiral Kuznjecov“ suočila se s problemima na obali Španije.

Izvor: B92

Sreda, 26.10.2016.

09:41

Pritisak na Špance: Ne dajte gorivo 'Admiralu Kuznjecovu'
Getty Images

Bezbednosni zvaničnici, kako prenose svetski mediji, tvrde da NATO treba da naredi španskim vlastima da onemoguće ruskim brodovima da prime gorivo u luci Seuta.

Ipak, španski zvaničnici su se oglušili o te predloge i dozvoliće dopunu goriva, nakon što ekspedicija prođe kroz moreuz na Gibraltaru u sredu ujutru.

Bivši britanski ministar odbrane ser Džerard Hovart rekao je da bi bilo “neadekvatno“ da država članica NATO dozvoli ruskim brodovima da dobiju gorivo, dok je nekadašnji šef britanske mornarice lord Vest rekao da postoje sankcije protiv Rusije i da je čudno to što se Španija oglušila o naredbu NATO.

Iz španskog Ministarstva spoljnih poslova je rečeno da se zahtevi ruske mornarice razmatraju “jedan po jedan“, kao i da se ruski brodovi “godinama javljaju u španske luke“.

“Admiral Kuznjecov“ i drugi brodovi ruske mornarice su krenuli ka istoku Sredozemnog mora, odakle će verovatno uzeti učešće u okršajima u Siriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: