Murtezaj: Đuriću nije zabranjena poseta Kosovu, ali...

Direktoru Kancelarije za KiM Marku Đuriću nije zabranjena poseta Kosovu, ali ukoliko to želi, moraće da podnese zahtev koji će razmotriti nadležne institucije.

Izvor: B92

Sreda, 26.10.2016.

17:43

Default images

To je za RTK2 izjavio zamenik ministra spoljnih poslova Kosova Valjon Murtezaj.

U emisiji "Razgovor" Murtezaj je zapravo objasnio da je praksa da se prvo podnese zahtev za odobravanje posete.

On tvrdi da se Đurić "prilikom poslednje posete pokazao kao nedisciplinovan i nezreo političar, jer se nije pridržavao dnevnog reda i predviđenog programa".

"Na osnovu sporazuma o slobodi kretanja, ukoliko neko koristi zapaljivu i nacionalističku retoriku, primorani smo da kažemo 'ne' određenom zvaničniku”, rekao je Murtezaj.

On dodaje da "ukoliko je određena poseta u korist dijaloga i promocije mira, ona se odobrava".

"Ali,ako imamo informacija da će ta poseta podići tenzije među zajednicama, onda će nadležne institucije doneti adekvatnu odluku", zaključio je Murtezaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: