Majka dobila odštetu zbog pritvora, ko joj je ubio sina?

Apelacioni sud u Kragujevcu je Marini Andrejić dosudio dva miliona dinara i kamatu, na ime odštete za 703 dana provedena u pritvoru, pišu Večernje novosti.

Izvor: Veèernje novosti

Sreda, 26.10.2016.

07:14

Default images

Ona je bila iza rešetaka pod optužbom da je 2010. usmrtila svog trinaestogodišnjeg sina Đorđa. Ovim je preinačena presuda Višeg suda u Požarevcu koji je Marininu tužbu prethodno odbacio...

“Tražili smo oko 200 evra za svaki dan proveden u pritvoru, a sada je dosuđeno svega dvadesetak evra, što je uvredljivo. Zbog ovakve presude ćemo upotrebiti pravne lekove koje imamo na raspolaganju u domaćem pravosuđu, a obratićemo se i međunarodnim sudovima”, najavio je požarevački advokat Srbislav Stojanović, koji je Marinu zastupao u sudskom postupku.

Viši sud u Požarevcu je Marinu Andrejić u dva navrata osudio na po 20 godina zatvora zbog ubistva sina, nestalog na njivi u julu 2010, ali je Apelacioni sud u Beogradu, u nedostatku dokaza, doneo oslobađajuću presudu.

Posle toga, Marina je 2013. podnela zahtev Ministarstvu pravde kojim je tražila oko 17 miliona dinara ili oko 140.000 evra na ime odštete za 703 dana nezakonitog pritvora.

S obzirom na to da je njen zahtev ostao bez odgovora, podnela je tužbu požarevačkom Višem sudu, ali je odbijena uz obrazloženje da je sama kriva za otezanje postupka i trajanje pritvora - jer je menjala iskaze.

Zato što je Marina Andrejić pravosnažno oslobođena optužbe za ubistvo sina, a niko drugi nije proglašen odgovornim, sudbina dečaka do danas je ostala nerasvetljena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: