"Blic": V. P. hteo da preda dokumenta Amerikancima

Funkcioner MUP-a V. P. uhvaćen je sa dokumentima koje je trebalo da preda operativcima američke ambasade, odnosno CIA, prenosi "Blic".

Izvor: Tanjug

Sreda, 26.10.2016.

07:00

Tanjug

Prema saznanjima lista, on ije radio za novac, već za poziciju u policiji, a priveden je i saslušan početkom oktobra.

Međutim, nakon toga on je nastavio da radi u MUP-u i redovno dolazi na posao, naavodi "Blic".

Prema operativnim saznanjima, nije radio za novac nego je pokušavao da se odavanjem informacija dodvori Amerikancima, navodi izvor "Blica".

"Želeo je da povrati radno mesto u UKP, odnosno višu poziciju jer je pre nekoliko meseci premešten u stanicu poznatu kao 29, gde radi u analitici", kaže sagovornik lista blizak istrazi.

To lice, koje nijedan zvaničnik još nije javno imenovao, u UKP bio je na mestu pomoćnika načelnika UKP, a u opisu posla mu je bila saradnja sa stranim policijskim službama.

Međutim, za sada nije moguće dobiti precizne informacije koji je nivo tajnosti i operativna vrednost podataka koje je, kako se navodi, dostavljao Amerikancima.

Kako pojedini izvori tvrde, reč je o poverljivim informacijama iz MUP-a, odnosno da se policijski funkcioner sumnjiči da je Amerikance redovno izveštavao o aktivnostima u kabinetu ministra Nebojše Stefanovića, kadrovskim rokadama, stanju u službi kao i policijskim akcijama na terenu.

Upoznati sa ovim slučajem iz MUP-a za "Blic" kažu da je navodno te prikupljene informacije prenosio u direktnom kontaktu sa operativcima CIA.

Nakon višenedeljnog praćenja, pri jednom od tih kontakata je i uhvaćen, navodi "Blic".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: