Ministarstvo odgovorilo Šabiću: Biće sve razmotreno

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave odgovorilo je na pismo koje je poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić uputio Ani Brnabić.

Izvor: B92

Sreda, 26.10.2016.

18:21

Ministarstvo odgovorilo Šabiću: Biće sve razmotreno
screenshot

Poverenik za informacije ukazao je u pismu ministarki na "zabrinjavajuće neadekvatan" odnos Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu prema obavezama.

On je naveo da su to obaveze koje ima po Zakonu o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja.

“U slučaju odbijanja Gradskog zavoda za veštačenje iz Beograda da u dva navrata postupi po rešenju Poverenika, kao i da građaninu D.D. dostavi tražene informacije, želimo da kažemo da je Upravni inspektorat od Gradskog zavoda za veštačenje zatražio izjašnjavanje, s obzirom na to da u tom trenutku nije imao informaciju o tome da li je rešneje izvršeno. Da bi se ta činjenica utvrdila, pristupa se inspekcijskom nadzoru. Ukoliko se utvrdi da rešenje nije izvršeno, podnosi se prekršajna prijava, kako je predviđeno Zakonom”, navelo je Ministarstvo.

Dalje se navodi da je napomena poverenika da Ministarstvo nije reagovalo u 266 slučajeva tokom ove godine veoma ozbiljno uzeta u razmatranje.

“U Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave je došlo do personalnih promena i potrebno je određeno vreme da se ustanovi da li je i u kojim tačno situacijama izostala reakcija. Saradnja sa svim državnim institucijama jednako nam je važna, a posebno sa onima koji imaju kontrolnu ulogu, kao što je Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, kažu Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave“, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

23 h

Podeli: