SDS: Vučić i SNS da kažu ko preti državi

SDS je pozvala vladajuću SNS i premijera Aleksandra Vučića da jasno odgovore koje to države prete Srbiji i šta će preduzeti povodom toga.

Izvor: Beta

Sreda, 26.10.2016.

17:55

SDS: Vučić i SNS da kažu ko preti državi

Povodom izjave premijera da je u Srbiji povećano dejstvo i broj pripadnika stranih obaveštajnih službi, i sa istoka i sa zapada, SDS je navela da su takve predstave očigledno deo predizborne kampanje vladajuće stranke, ali da nanose nemerljivu štetu Srbiji na međunarodnom planu, diskredituju državu i uznemiravaju građane.

Ta partija je podsetila i da je "ista predstava" medijski organizovana i prošle godine u ovo vreme pred parlamentarne izbore.

"Po oprobanom receptu i ove godine, sada uoči predsedničkih izbora, predstava je počela konferencijom za novinare ministra Stefanovića, a završila se nedorečenim i misterioznim izjavama premijera Vučića", naveli su iz SDS.

Socijaldemokratska stranka je upitala premijera Srbije Aleksandra Vučića da li to onda znači da država ne postoji ili da njegovi ministri mogu da izjave bilo šta, bez ikakve političke i moralne odgovornosti.

"Budući da su i tada tvrdili da neke velike sile narušavaju suverenitet naše države, koji ambasadori su proterani iz Srbije? Koji potencijalni atentatori su uhapšeni? I na koje strane države premijer i sada misli kada im upućuje ovako ozbiljne optužbe", naveli su u saopštenju.

SDS je rekla i da je skandalozno da se vlast opet na ovakav način poigrava s međunarodnim položajem Srbije i s građanima i da je krajnje neodgovorno da se svake godine uoči izbora najavljuju državni udari u svrhu medijskog spektakla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: