Obradović: Samostalnost Krima izglasali građani

Lider Dveri Boško Obradovioć istakao je u odgovoru na pismo ukrajinskog ambasadora da je Krim pripojen dekretom, a da su samostalnost izglasali građani.

Izvor: B92

Sreda, 26.10.2016.

00:15

Obradović: Samostalnost Krima izglasali građani
Foto: Tanjug

Ukazujući da će i Ukrajini, kao i Srbiji, ako želi u Evropsku uniju biti ispostavljen uslov da priznate takozvano Kosovo, Obradović je naveo da su status Republike Krim i status Kosova i Metohije dva potpuno različita slučaja iz oblasti međunarodnih odnosa.

Ambasada Ukrajine protestvovala je ranije danas zbog nedavnog sastanka u Beogradu Pokreta Dveri Boška Obradovića sa predstavnicima nepriznate Republike Krim koju ukrajinska ambasada naziva "delegacijom okupacione vlade Krima".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: