"Hilarin plan za Siriju bi doveo do Trećeg svetskog rata"

Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp izjavio je da bi plan Hilari Klinton za Siriju "doveo do Trećeg svetskog rata".

Izvor: Tanjug

Utorak, 25.10.2016.

21:39

Foto: GettyImages

Kako kaže, to bi se desilo zbog potencijalnog konflikta sa vojnim snagama Rusije koja raspolaže nuklearnim oružjem.

Tramp je u intervjuu za Rojters rekao da je poraz Islamske države veći prioritet, nego da se ubedi sirijski predsednik Bašar al Asad da se povuče, umanjujući na taj način značaj cilja koji američka politika već dugo ima.

Tramp se zapitao kako će Klintonova pregovarati sa ruskim liderom Vladimirom Putinom nakon što ga je demonizovala.

On je takođe okrivio predsednika Baraka Obamu za pogoršanje odnosa sa Filipinima dok je na vlasti u toj zemlji novi predsednik Rodrigo Duterte.

Tramp se požalio i na odsustvo jedinstva Republikanaca koji bi stali iza njegove kandidature i kazao da bi lako pobedio na izborima kada bi ga lideri te partije podržali.

"Da imamo jedinstvo u stranci, ne bismo mogli da izgubimo ove izbore od Hilari Klinton", rekao jeTramp.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: