Slovački parlament zabranio patrole protiv Roma

Slovački parlament zabranio je patrole koje su po vozovima organizovali članovi ekstremno desničarske partije zbog pripadnika brojne romske manjine.

Izvor: B92

Utorak, 25.10.2016.

20:15

Default images

Članovi desničarske opozicione Narodne partije Naša Slovačka počeli su da patroliraju slovačkim vozovima u aprilu nakon što je jedan 16-godišnji dečak napao 21-godišnju devojku i ukrao joj novčanik, prenosi AFP.

Predsednik te partije i poslanik Marijan Kotleba, kojeg kritičari optužuju da je neonacista, nazvao je džeparoša "ciganskim ekstremistom", navodi AFP.

"Niko ne može da zameni policiju u ovoj zemlji i niko ne treba tako ni da se ponaša", rekla je ministarka pravde Lucija Zitnanska, prenela je slovačka agencija TASR.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: