Petnaestogodišnji Izraelac ubijen na granici sa Egiptom

Jedan 15-godišnji Izraelac ubijen je u obračunu kraj granice s Egiptom, rekao je izraelski vojni portparol.

Izvor: B92

Utorak, 25.10.2016.

18:51

Default images

On je dodao da se najverovatnije ne radi o terorističkom napadu.

Žrtva je sin radnika koji je radio na održavanju granične ograde, preneli su izraelski mediji.

On je podlegao povredama u bolnici u koju je prenet vojnim helikopterom. Početni rezultati istrage ukazuju da najverovatnije nisu pucali ekstremisti, rečeno je u jedinici vojnog portparola.

U arapskim i egipatskim medijima se navodi da je dečak pogođen zalutalim metkom za vreme sukoba između egipatskih vojnika i krijumčara na drugoj strani granice.

Jedan egipatski bezbednosni izvor je naveo da su krijumčari otvorili vatru prema egipatskom vojnom punktu i greškom pogodili dečaka. Obraćajući se novinarima ispred bolnice u Ber Ševi dečakov otac je optužio izraelsko Ministarstvo odbrane što nije obezbedilo odgovarajuću zaštitu za radnike.

Mediji podsećaju da su dva izraelska vojnika ranjena u oktobru 2014. godine na granici s Egiptom, kada su dve neidentifikovane osobe pucale i ispalile protivtenkovsku raketu na njihovo vozilo sa Sinajskog poluostrva u pokušaju krijumčarenja droge.

Egipat i Jordan su jedine dve susedne arapske zemlje koje su potpisale mirovni sporazum s Izraelom. Granica s Egiptom je uglavnom mirna otkako je taj sporazum potpisan 1979. godine. Preko nje na Sinaju egipatske bezbednosne snage se bore protiv islamskih ekstremista, navodi Asošiejted pres.

Američka agencija navodi da je današnje nasilje odraz pretnje s kojom su suočeni i Izraeli Egipat od krijumčara i islamskih ekstremističkih grupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: