Ruska vojska: Humanitarni koridori u Alepu funkcionišu

Humanitarni koridori u sirijskom gradu Alepu još su otvoreni, a ruski i sirijski avioni nisu bombardovali taj grad pod opsadom sedam dana.

Izvor: B92

Utorak, 25.10.2016.

14:43

Ruska vojska: Humanitarni koridori u Alepu funkcionišu
screenshot

To je potvrdilo rusko Ministarstvo odbrane.

Ukupno 48 žena i dece su u ponedeljak napustili istočni deo Alepa, rekao je danas portparol Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov.

"Šest humanitarnih koridora za izlaz iz istočnog dela grada još su u funkciji", kazao je Konašenkov i dodao da se "ruski i sirijski avioni ne približavaju gradu i ne izvode napade".

Konašenkova izjava usledila je nakon što su borbe u Alepu obnovljene tokom vikenda i pošto su sirijske snage bombardovale opozicione četvrti, navodi agencija AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: